Od 1. februára došlo v Asociácii hotelov a reštaurácií Slovenska k pomerne veľkej zmene. Novým generálnym manažérom je Martin Novotný. Štatutárom asociácie sa zároveň po novom a v zmysle stanov organizácie stáva viceprezident AHRS Patrik Bočkay. O všetkom informovala samotná asociácia.
Martin Novotný na poste generálneho manažéra AHRS od 1. februára vystriedal Mareka Harbuľáka. Ten požiadal o uvoľnenie z funkcie počas výkonu funkcie štátneho tajomníka na novovznikajúcom Ministerstve pre cestovný ruch a šport SR.
Všetci členovia prezídia AHRS vyjadrili Martinovi Novotnému svoju plnú podporu.
Čo je cieľom Martina Novotného v tejto funkcii?
Nový generálny manažér chce Asociáciu hotelov a reštaurácií Slovenska aj naďalej rozvíjať ako silnú profesijnú organizáciu, „ktorá je hybnou silou pre rozvoj domáceho HoReCa sektora, a tiež priniesť viac hrdosti všetkým profesionálom v tomto sektore pri budovaní hodnôt vo svojich podnikoch,“ konštatuje Novotný.
Tiež sa vyjadril, že chce klásť väčší dôraz na duálne vzdelávanie, pričom prioritou pre neho bude posilnenie spolupráce so strednými odbornými školami v sektore. Zároveň je jeho plánom podpora aktivít zameraných na zvyšovanie kvality služieb v hoteloch a reštauráciách na Slovensku či rozvoj inovácií a udržateľných riešení v gastre a hotelierstve, vrátane iniciatív na zníženie environmentálnych dopadov.
Bývalý generálny manažér AHRS Marek Harbuľák hovorí, že s Martinom Novotným zdieľajú rovnakú vášeň pre hotelierstvo a gastronómiu. „V novej pozícii mu preto prajem, aby sa mu darilo rozširovať tieto partnerstvá a s ich pomocou napĺňať všetky úlohy a ciele AHRS,“zdôrazňuje Harbuľák. Ako sám povedal, niekoľkoročné pôsobenie v asociácii ho obohatilo nielen profesijne, ale predovšetkým o množstvo kontaktov s členmi, zamestnávateľmi v cestovnom ruchu a iných odvetviach.
Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska skratke
Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska je dobrovoľnou, nepolitickou, záujmovou a odbornou organizáciou, ktorej cieľom je obhajovať spoločné záujmy členských subjektov voči orgánom štátnej správy a iným organizáciám, zvyšovať ich profesionálnu prestíž, ovplyvňovať verejnú mienku a názory riadiacich orgánov cestovného ruchu v štátnej správe a samospráve na slovenské hotelierstvo, gastronómiu a cestovný ruch.